Belangrijke mededelingen en andere tips en informatie vindt u op JURY'S INFOPAGINA

.
Je kunt JurysMening volgen via DEZE RSS-FEED.

dinsdag 10 september 2024

Jury's Commentaar: Duitsland voert weer grenscontroles in



Jury's Commentaar:


Duitsland gaat dus weer grenscontroles invoeren bij al zijn grensovergangen, dus ook die met Nederland. Zo wil Duitsland criminaliteit en terrorisme tegengaan na de aanslag in Solingen, waarbij een Syrische asielzoeker drie mensen tijdens een evenement heeft doodgestoken. En Geert Wilders vindt dat maar een wat goed idee waarvan hij vindt dat Nederland dat Duitse voorbeeld moet volgen om ook dergelijke aanslagen in Nederland te voorkomen.
Maar hoewel ik het aan de ene kant begrijp vind ik het aan de andere kant geen goed idee, want we hebben toch binnen de Europese Unie (EU) afgesproken wat we vrij kunnen reizen en goederen kunnen vervoeren? En die vrijheid wordt de burgers van de EU met deze maatregel ontnomen.
Nee, we moeten niet opnieuw grenscontroles bij onze binnengrenzen opnieuw invoeren, we moeten grenscontroles aan de buitengrenzen van de EU intensiveren zoals in Griekenland, Italiƫ en Spanje, en andere landen die EU-buitengrenzen hebben.
Natuurlijk moeten alle EU-landen daaraan een bijdrage leveren en zaken zoals organisatie, kosten en personeel niet alleen op het bordje van de landen met buitengrenzen leggen.
Want het moet toch best te organiseren zijn dat alle EU-landen zonder buitengrenzen een aantal grenswachten sturen naar de landen met buitengrenzen om daar te helpen bij het bewaken van die buitengrenzen? Dan kunnen wij EU-burgers binnen onze grenzen vrij blijven reizen en goederen vervoeren.
Het lijkt mij beter als het kabinet en de coalitiepartijen deze route ook zouden volgen en niet onze vrijheid te beperken om zonder paspoort binnen de EU te reizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten